POS PubOrder baruri si restaurante

POS pentru baruri si restaurante. Click aici!

RSS Feed Directory
1595 feed-uri in director

Descopera lumea Interferente.ro

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului - 15 august

Crestinii serbeaza in 15 august Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare religioasa care este pregatita printr-un post de doua saptamani -al treilea din an dupa postul Pastilor si cel al Sfintilor Petru si Pavel.

Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta popular ca Sfanta Maria Mare, Santamaria sau  Uspenia, ultimul praznic imparatesc din anul bisericesc, celebreaza ziua in care Fecioara Maria si-a dat obstescul sfarsit, iar popular este ziua care desparte lunile calduroase de cele reci.

Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sarbatoare a verii. Se tine pentru sanatate, pentru casatorie, pentru nastere usoara, dar si pentru vindecari. Inainte de Sfanta Marie Mare (15 august) se posteste timp de doua saptamani si se fac pelerinaje la manastirile care poarta hramul Sfanta Maria (Ciosa, Nicula, Moisei, Rohia, Bixad s.a.), unde credinciosii duc daruri, fac danii si milostivesc pe saraci, pentru ocrotirea familiei si a pruncilor.

Poate cel mai cunoscut pelerinaj de Adormirea Maicii Domnului este, in Romania, cel de la Manastirea Nicula, pastratoarea unei cunoscute Icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului.


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Adormirea Maicii Domnului traditii credinte superstitii si obiceiuri

Adormirea Maicii Domnului - traditii, credinte, superstitii si obiceiuri

Adormirea Maicii DomnuluiPe 15 august e sarbatoarea de Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta si sub denumirea populara de Sfanta Maria Mare. La aceasta data se marcheaza trecerea la cele vesnice a mamei Domnului nostru Iisus Hristos. Cu aceasta ocazie, se au in vedere numeroase traditii, credinte, superstitii si obiceiuri.


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Praznicul Adormirea Maicii Domnului

Praznicul Adormirea Maicii Domnului

 

Praznuirea Adormirii Maicii Domnului - 15 august

Praznicul Adormirii Maicii Domnului este unul din cele mai indragite sarbatori pentru credinciosii ortodocsi romani, mai ales datorita evlaviei deosebite a romanilor fata de Nascatoarea de Dumnezeu. Un foarte mare numar de biserici si de manastiri poarta acest hram. In multe locuri, cu aceasta ocazie se organizeaza pelerinaje la manastirile care isi sarbatoresc astfel ocrotitoarea. Sate si comunitati intregi vin impreuna in aceste pelerinaje.

Credinciosii vin inca din preziua Praznicului, in 14 august si participa la slujbe, care in multe locuri au un fast deosebit. Astfel, slujba Vecerniei se prelungeste cu o Priveghere care in unele locuri dureaza pana foarte tarziu in noapte sau chiar toata noaptea.

 
Biserica Adormirea Maicii Domnului Draganesti

Biserica Adormirea Maicii Domnului Draganesti

Biserica Adormirea Maicii Domnului DraganestiBiserica Adormirea Maicii Domnului din centrul Draganestilor a fost zidita de unul dintre importantii boieri Stirbei-Draganescu din jumatatea sec. XVIII, Badea cel vornic Stirbei.


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Litorarul romanesc locul ideal pentru o vacanta la mare

Litoralul romanesc - locul ideal pentru o vacanta la mare

 

Vara a sosit si este timpul de o relaxare si odihna! Ce poate fi mai minunat decat o escapada de weekend sau un concediu la mare, pe litoralul Marii Negre!? Marea Neagra, litoralul romanesc, plajele romanesti sunt locul ideal pentru dvs. si copiii dvs.: te ajuta sa te detensionezi, sa te distrezi, sa te relaxezi si sa scapi de stresul acumulat, sa te revigorezi.

 
Obiective turistice de vizitat la Marea Neagra

Obiective turistice de vizitat la Marea Neagra

Obiective turistice de vizitat la Marea NeagraVa prezentam, pe scurt, cateva obiective turistice de vizitat la Marea Neagra.


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Expunerea la soare reguli si precautii

Expunerea la soare – reguli si precautii

Expunerea la soare – reguli si precautiiIn cazul expunerii la soare trebuie sa fie indeplinite o serie de cerinte, adoptand obligatoriu cateva reguli de precautie astfel incat sa fie evitate insolatia si alte stari de disconfort termic. Asadar, amintim cateva reguli:


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Expunerea la soare si efecte la radiatiile solare

Expunerea la soare si efecte la radiatiile solare

expunerea la soare si efecte la radiatiile solareExpunerea prelungita la soare si, implicit, la radiatiile solare este unul din factorii de risc pentru producerea cancerelor cutanate. Nu dorim sa va speriem, insa atentia marita la tot ce semnifica expunerea la soare si expunerea la solar. Majoritatea specialistilor atrag atentia asupra faptului ca episoadele de arsuri solare, cu aparitia de bube, mai ales in copilarie, cresc riscul de a dezvolta melanom. Riscurile cresc mai ales in perioada de vara, de aceea mare atentie sa acordati ingrijirii corecte a pielii, pentru a preveni efectele negative si imbatranirea prematura a pielii.


elaminti@yahoo.com (interferente17)

Forma fetei si ochelarii de soare

Forma fetei si ochelarii de soare

 

Alegerea ochelarilor de soare, dincolo de eficienta acestora, trebuie sa se faca si in functie de forma fetei. Ochelarii trebuie sa-ti puna in evidenta trasaturile frumoase ale fetei si, de ce nu, sa ascunda micile defecte.

 
Sarcina si soarele

 

Sarcina si soarele

 

Sarcina aduce multa bucurie, dar este, de asemenea, o perioada in care femeile, de obicei, sunt confuze cu privire la ceea ce le este permis si ceea ce ar trebui sa evite in timpul sarcinii. Chiar daca sarcina este o perioada speciala si putin mai delicata in viata unei femei, cu putina atentie, o gravida cu sarcina fara probleme nu are interdictii si se poate bucura de viata ca orice alta persoana. Asa incat daca ti-ai programat o vacanta la munte sau la mare nu trebuie sa renunti la ea. Trebuie doar sa eviti activitatile prea solicitante si sa ai mai multa grija de tine.

Incercam sa gasim raspunsuri la intrebarile: Cat de sanatoasa este expunerea la soare in timpul sarcinii? Dar expunerea la solar? Este absolut sigura utilizarea produselor autobronzante in timpul sarcinii?