POS PubOrder baruri si restaurante

POS pentru baruri si restaurante. Click aici!

RSS Feed Directory
1590 feed-uri in director

Finantari


Slabă absorbție de fonduri europene! Cu experiență deja de 15 ani în Uniunea Europeană, aflată la al treilea ciclu financiar, la care se adaugă experiența căpătată în perioada de preaderare, România tot nu reușește să profite de fondurile puse la dispoziție de UE pe măsura nevoilor noastre, după cum arată datele oficiale de la Comisia Europeană, intrate în posesia StartupCafe.ro / HotNews.ro.

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un fond de investiții de 300 de milioane de euro, lansat la început de an 2022, de către o firmă germană de venture capital care a investit anterior și în startup-ul de transport FlixBus.

Joi, 20 ianuarie 2022, s-a făcut un pas important pentru plata tranșei a doua, de 53,13% din ajutoarele de stat către restaurante, pensiuni, agenții de turism și alți beneficiari în cadrul schemei HoReCa, fiind anunțat și când ar trebui să ajungă banii la firme.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că în cadrul procedurilor de achiziție publică, autoritățile contractante Nu pot accepta constituirea garanțiilor de participare sau a celor de bună execuție prin instrumente de garantare emise de către instituțiile financiare nebancare (IFN), conform notificării comunicate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Firmele mici și mijlocii din România vor putea beneficia de sprijin de la stat prin  Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, conform unui proiect de ordonanță de urgență emis de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Start-Up Nation și schema de ajutoare de stat HoReCa ar urma să fie incluse pe lista programelor de finanțare pe care statul le derulează din fonduri de la buget până la finalul anului 2027, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență emis, miercuri, de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

În 2021, 3,6 milioane de persoane au accesat informații pe platforma Întreb BT, ceea ce înseamnă cu 23% mai mult ca număr de vizitatori și cu 22% mai mult din punct de vedere al vizitelor făcute, prin comparație cu 2020.

Încep înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022, prin care vor fi recompensate ideile tinerelor talente și proiectele existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică.

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții de 432 de milioane de dolari, lansat marți la Londra.

Firmele mici și mijlocii (IMM) și startup-urile românești, alături de companiile mari, pot depune, de luni, 17 ianuarie 2022,  proiecte de dezvoltare în microelectronică, la Ministerul Economiei, care pune la bătaie 500 de milioane de euro în total, din fondurile europene alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).